«Να συμπλεύσουν οι δυνάμεις της δημοκρατίας κατά των νοσταλγών των ναζί», Δήλωση Προέδρου ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού από το βήμα της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ

Στο περιστατικό της αποτρόπαιης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι αναφέρθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ειδικότερα ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι :

Πριν περάσουμε σε μια ανασκόπηση των όσων συνέβησαν την εβδομάδα που μας πέρασε θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και από το βήμα της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ σε ένα γεγονός που έχουμε ήδη καταδικάσει τόσο εμείς όσο και όλοι όσοι πιστεύουν και υπηρετούν αυτό το πολίτευμα που λέγεται Δημοκρατία.

Αναφέρομαι στη στυγερή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τους νοσταλγούς των ναζί.

Δεν ξέρω εάν αυτή η δολοφονία ήταν το σκηνικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου όπως έχουν ήδη πει πολλοί, αφού είχαν υπάρξει ήδη αρκετά περιστατικά όξυνσης της βίας.

Αυτό που ξέρω είναι ότι μετά και από αυτό το περιστατικό, είναι ανάγκη όλοι όσοι ανήκουμε στο τόξο της δημοκρατίας, να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας κατά του φασισμού και να αναδείξουμε τις επικίνδυνες και εγκληματικές πρακτικές του.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η απογοήτευση για την Οικονομική κρίση και για τα Μνημόνια να οδηγήσει άκριτα άλλους συμπολίτες μας στην αγκαλιά του φασισμού.

Δεν πρέπει να δώσουμε άλλο χώρο  στην πόλωση, στην πολιτική βία, στον διχασμό που τόσο μας έχει πληγώσει ως χώρα και ως κοινωνία στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν πια άλλοθι. Είμαστε όλοι μας υπόλογοι των λόγων και των πράξεων μας.

Να δώσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια μας και από αυτό το βήμα στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.