Πρόσκληση 34ης Κατεπείγουσας Συνεδρίασης Ε.Ε. ΕΔΣΝΑ 2020

Συνεδριάζει στις 29 Οκτωβρίου 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωραίτη 90) η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 34ης συνεδρίασης είναι τα εξής:

1. Λήψη απόφασης έγκρισης υποβολής αιτήματος στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ για το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών μέσω ΣΔΙΤ» (εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Ανακύκλωσης κ. Ζαρμπούτης).

2. Λήψη απόφασης έγκρισης υποβολής αιτήματος στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ για το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά & Νήσων μέσω ΣΔΙΤ» (εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Ανακύκλωσης κ. Ζαρμπούτης).

3. Λήψη απόφασης έγκρισης Πρακτικού Αξιολόγησης Σταδίου Β.ΙΙ του διαγωνισμού του έργου «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων» (εισηγήτρια η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Κοτσεκίδου).

4. Λήψη απόφασης τροποποίησης της με αρ. πρωτ. 6830/19-6-2020 Σύμβασης με τίτλο «Αμοιβή για υπηρεσίες υποστήριξης σύνταξης εκθέσεων ΥΓΟΣ δράσεων χωριστής συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων των Δήμων Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων για ένταξη προς χρηματοδότηση» (εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Ανακύκλωσης κ. Ζαρμπούτης).

5. Λήψη απόφασης έγκρισης Πρακτικού Αξιολόγησης Στάδιο B.ΙΙ (ΣΤΑΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ) της Επιτροπής ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ (ΕΔΑΔ), (ΕΔΑΔ) για το έργο «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων» (εισηγήτρια η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Κοτσεκίδου).

6. Ανάθεση εργασιών απολύμανσης των απορριμματοκιβωτίων και κάδων (ιδιοκτησίας του ΕΔΣΝΑ) στα πλαίσια της Π.Ν.Π. και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 περ. γ΄ του Ν. 4412/2016 (εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Ανακύκλωσης κ. Ζαρμπούτης).

7. Ανάθεση προμήθειας δοσομετρικών αντισηπτικού υλικού για τις ανάγκες του ΕΔΣΝΑ στα πλαίσια της Π.Ν.Π. και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 περ. γ΄ του Ν. 4412/2016 (εισηγητής Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Δ.Υ.π.Α. κ. Πετρόπουλος).

(Το κατεπείγον του πρώτου και δεύτερου θέματος αιτιολογείται από το γεγονός ότι επείγει να προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες δράσεις από τον ΠΕΣΔΑ Αττικής προκειμένου να αυξηθεί η εκτροπή από την ταφή αποβλήτων που μπορεί να υποστούν κάποιας μορφής επεξεργασία. Το κατεπείγον του τρίτου θέματος από το γεγονός ότι σχετίζεται με την εξεύρεση διαθέσιμου χώρου για την υγειονομική ταφή των αποβλήτων της Αττικής καθώς το υφιστάμενο κύτταρο εξαντλείται. Το κατεπείγον του τέταρτου θέματος αιτιολογείται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σύμβαση λήγει στις 2/11/20 και θα πρέπει να ληφθεί έγκαιρα απόφαση για την χρονική της παράταση. Το κατεπείγον του πέμπτου θέματος αιτιολογείται από το γεγονός ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση χώρου για την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων. Το κατεπείγον του έκτου και έβδομου θέματος αιτιολογείται από το γεγονός ότι υπάρχει άμεση ανάγκη εργασιών απολύμανσης και αντισηπτικού υλικού για τις ανάγκες του ΕΔΣΝΑ, λόγω COVID-19).

Η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο για να ψηφίσουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.