Πρόσκληση 4ης Κατεπείγουσας Συνεδρίασης Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΣΝΑ 2015

Συνεδριάζει την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 09:00 το πρωί στα κεντρικα   γραφεία του ΕΔΣΝΑ, οδός Άντερσεν 6 και Μωραίτη 90 η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής. Mε θέματα ημερήσιας διάταξης της 4ης Κατεπείγουσας Συνεδρίασης  τα εξής :

  1. Ενημέρωση-λήψη απόφασης για διαγωνισμό σχετικά με υπηρεσίες επέκτασης-λειτουργίας-επισκευής-συντήρησης Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων στην ΟΕΔΑ Δυτ. Αττικής (εισηγητής αναπλ. Προϊστάμενος Δ/νσης Διάθεσης Υπολειμμάτων-Αποβλήτων κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος).
  2. Ενημέρωση-λήψη απόφασης σχετικά με την φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής (εισηγητής αναπλ. Προϊστάμενος Δ/νσης Διάθεσης Υπολειμμάτων-Αποβλήτων κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος).
    1. Ενημέρωση σχετικά με την υπ’ αριθμ.11676/31-12-2010  ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμ. 1051/31-1-2007 σύμβασης «Μίσθωσης Υπηρεσιών για τη Λειτουργία του Αποτεφρωτήρα Νοσοκομειακών Αποβλήτων» και λήψη απόφασης (εισηγητές αναπλ. Προϊσταμένη Δ/νσης Ανακύκλωσης κα Σκιάδη και αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Θερμικής Επεξεργασίας κος Χάντζος).
    2. Λήψη απόφασης έγκρισης Α΄ Αναμόρφωσης προϋπολογισμού του ΕΔΣΝΑ, οικονομικού έτους 2015 (εισηγητής, Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπίρης).
    3. Λήψη απόφασης έγκρισης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων (εισηγητής, Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπίρης).
    4. Λήψη απόφασης για τον ορισμό επιτροπής εκτίμησης, η οποία θα καθορίσει το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για την κατάρτιση διακήρυξης δημοπρασίας «Εκποίησης ανακυκλώσιμου παλαιοχάρτου Νοτίου-Βορείου & Δυτικού Τομέα» (εισηγητές, Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπίρης και Προϊσταμένη Τμήματος διαλογής στην πηγή κα Σταματοπούλου).
    5. Λήψη απόφασης σύστασης πάγιας προκαταβολής έτους 2015, ορισμός υπολόγου και έγκρισης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ποσού 6.000,00€ (εισηγητής Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπίρης).
  3. Λήψη απόφασης επί του προβλήματος αποστελέχωσης του ΕΔΣΝΑ (εισηγήτρια η Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. κα Μπιζά).

(Τα θέματα είναι επείγοντα να συζητηθούν δεδομένου ότι: α) ως προς το 1ο θέμα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης των υπηρεσιών λειτουργίας-συντήρησης Μ.Ε.Σ., καθώς η υφιστάμενη σύμβαση λήγει στις 17.3.2015, παράλληλα όμως πρέπει να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας, β) ως προς το 2ο θέμα, πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος της λάθρας εισόδου αναρμοδίων ατόμων στον ΧΥΤΑ Φυλής, από την οποία δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, γ) ως προς το 3ο θέμα, θα πρέπει να ληφθεί άμεσα απόφαση για τη συνέχιση λειτουργίας του αποτεφρωτήρα, καθώς εντός του άμεσου προσεχούς διαστήματος αναμένεται να λήξει η υφιστάμενη σύμβαση δ) ως προς το 4ο θέμα, πρέπει να γίνει άμεσα η αναμόρφωση κάποιων Κ.Α. του Προϋπολογισμού ε) ως προς το 5ο θέμα, πρέπει άμεσα να ψηφιστούν επείγουσες πιστώσεις για το έτος 2015 στ) ως προς το 6ο θέμα, θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία εκποίησης χαρτιού λόγω της μεγάλης ποσότητας που έχει συσσωρευτεί ζ) ως προς το 7ο θέμα, θα πρέπει άμεσα να ψηφιστεί η δαπάνη για την πάγια προκαταβολή προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες δαπάνες και η) ως προς το 8ο θέμα, θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αποστελέχωσης του ΕΔΣΝΑ, εν όψει και της εκδίκασης στις 3.3.3015 ενώπιον του Αρείου Πάγου της αίτησης αναίρεσης συμβασιούχων).